1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Demiryolu Sektörünün Buluşma Noktası Eurasia Rail Kapılarını Açtı

Demiryolu Sektörünün Buluşma Noktası Eurasia Rail Kapılarını Açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

21 Haziran’da İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açan ve demiryolu sektörünü buluşturan EurasiaRail’de Sürdürülebilirlik, Enerji, İnovasyon ve Global İş Birlikleri gibi merakla beklenen konulara yer veriliyor. 

10. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail’in açılış töreni, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük başta olmak üzere, devlet yetkilileri, ülke temsilcileri ve sektörün önde gelen isimlerinin değerli katılımlarıyla gerçekleşti. ICA Events Türkiye Genel Müdürü Kemal Ülgen’in açılış konuşması ile başlayan fuar 3 gün boyunca sektörün nabzını tutacak.

Cezayir, Azerbaycan, Bulgaristan, Kanada, Çin, Kolombiya, Çekya, Mısır, Fransa, Gürcistan, Almanya, Gana, Hindistan, İtalya, Kosova, Moldova, Nijerya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, İspanya, BAE, İngiltere, Özbekistan gibi yaklaşık 34 ülkeden 200’ün üzerinde profesyonel satın almacının katılım sağladığı fuarın konferans programı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD ve TCDD Taşımacılık destekleriyle İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı.

ICA Events Türkiye Genel Müdürü Kemal Ülgen açılış konuşmasında, “Hızla değişen dünya koşullarında, yolcu ve yük taşımacılığı açısından demiryolu, çevre dostu bir seçenek olarak tercih edilmektedir. Demiryolu endüstrisi, sürdürülebilirlik, verimlilik ve güvenlik açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Eurasia Rail Fuarı, bu dönüşümün odak noktasıdır ve sektör liderlerine, katılımcılara ilham veren bir platform sunmaktadır. Fuar, sadece bir sergi alanı değil, aynı zamanda bir bilgi paylaşım merkezidir. Bu etkinliğin, demiryolu sektöründeki en son gelişmelerini paylaşmak, yeni iş birlikleri oluşturmak ve sektörün geleceği hakkında bilgi sahibi olmak için önemli bir fırsat sunacağına eminiz” ifadelerine yer verdi.

Açılış töreninde konuşma yapan UIC Uluslararası Demiryolları Birliği Yolcu Direktörü Marc Guigon, Türkiye’de yüksek hızlı demiryolu taşımacılığındaki gelişmelere dikkat çekerken sürdürülebilirlik konusuna da değindi. Guigon, “Bugün yeni sürdürülebilir alanlar yaratmaya ihtiyacımız var, yeni çözümler üretmek en çok toplu taşımada önem kazanıyor. Emisyon konusunda şampiyonluğu trenler üstleniyor. Karbondioksit emisyonu ve yaşam döngülerinin sağlanması ve iklim değişikliğinde demiryolları kazanan olmaya devam edecek. Amacımız sadece trafik sıkışıklığının giderilmesi değil aynı zamanda iklim değişikliğine hızlıca adaptasyon sağlamak. Amaçlarımızı gerçekleştirmek için 15 yıllık bir zamanımız var. Bu amaçları hem özel hem kamuda gerekli gördüğümüz fütüristik ulaştırma vizyonumuz ile sağlayacağız” dedi.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, işletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren’in tasarım çalışmalarının yüzde 90’ının tamamlandığını belirterek, “8 araçlı tren setine sahip olacak trenimizi 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde demir yollarını 2003’ten itibaren başlattıkları gelişim hamleleriyle devlet politikası olarak ele aldıklarını ve öncelikli sektör olarak belirlediklerini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Asya ve Avrupa arasında köprü görevi gören ülkemizin coğrafi konumunun sağladığı fırsatların ekonomik ve ticari avantajlara dönüşebilmesi için demir yollarında yeni bir atılım başlattık. Demir yolu hatlarımızın limanlara, havaalanlarına, lojistik merkezlere bağlantısını sağlayarak demir yollarımızı kombine taşımacılığa uygun yeni bir anlayışla ele aldık. Projelerimizle sadece doğu-batı hattında değil, kuzey-güney kıyılarımız arasında da demir yolu ulaşımını ekonomiye katkı sağlar hale getirmeyi planladık.”

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: “Hareketliliğin, hızın ve dakikliğin çok önemli olduğu günümüzde emniyetli, güvenli, hızlı, çevreci bir ulaştırma sistemi olan demiryolu ulaşımı her geçen gün diğer ulaşım modları arasındaki ağırlığını arttırmaktadır. Demiryolları diğer ulaşım türleri ile karşılaştırıldığında daha az arazi kullanımı, düşük karbon emisyonu ve yüksek taşıma kapasitesi ile sürdürülebilir bir ulaşım sistemi için anahtar konumdadır. 2003 yılından itibaren demiryollarımıza toplam 906 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirilmiştir” dedi.

Avusturya, Kanada, Çin, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya, İran, İtalya, Japonya, Rusya Federasyonu, İspanya, İsviçre, Türkiye, A.B.D., Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık gibi 16 farklı ülkeden 200’ün üzerinde yerli ve yabancı katılımcının yanı sıra binlerce ziyaretçiyi ağırlamayı hedefleyen Türkiye’nin tek, dünyanın en büyük üçüncü demiryolu ve hafif raylı sistemler fuarı olan, kamu ve özel sektörün en çok kullanılan ürünlerine yer veren Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail, 2011 yılından bu yana Avrasya bölgesinde sektörün nabzını tutuyor. Mevcut ilişkilere ve yeni iş birliklerine olanak sağlayan fuar, Türkiye demiryolu endüstrisinin gelişimi için önemli bir misyon üstleniyor. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail, dopdolu etkinlik programı ile 3 gün boyunca devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
joy
Joy
0
cong_
Cong.
0
loved
Loved
0
surprised
Surprised
0
unliked
Unliked
0
mad
Mad
Demiryolu Sektörünün Buluşma Noktası Eurasia Rail Kapılarını Açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow Us