1. Haberler
  2. Gündem
  3. İş Dünyası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Hızlanmalı!

İş Dünyası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Hızlanmalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu hızla gidilirse dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması 160 yıl sürecek. Eşitliğin sağlanması için iş dünyasının büyük bir rolü ve sorumluluğu var. Şirketler bu alandaki çabalarını hızlandırmalı.  Tüm şirketleri toplumsal cinsiyet eşitliği için somut adımlar atarak harekete geçmeye davet ediyoruz. 

Toplumsal cinsiyet eşitliği hem ülkemizde hem de dünyada ilerlemenin en yavaş olduğu alanlardan biri. 2023 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu’na göre geçtiğimiz 8 yılda 5 no’lu Amaç olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, ilerlemenin hiç olmadığı ya da çok az olduğu alanlar arasında yer aldı. Bu hızla devam edersek küresel çapta toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması 160 yıl sürecek. Rapora göre Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama yolunda yerinde sayıyor. 

İş dünyası; farklı coğrafyalara yayılan değer zincirleri ve geniş kitlelere ulaşabilme kapasitesiyle toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında önemli bir aktör. İş dünyası ; kadınların işgücüne katılım oranı, kadınların her seviyede temsiliyeti, eşit değerdeki eşit ücretin sağlanması, bakım hizmetleri, kadın girişimciliği ve kadın liderliği alanlarında toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayabilir. Cinsiyet uçurumunun azaltılması için net, somut ve iddialı hedefler belirlenmesi, bu hedeflere götürecek yol haritalarının hazırlanması ve ilerlemenin şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor.              

UN Global Compact Türkiye İş Dünyasını Harekete Geçmeye Çağırıyor! 

İş dünyasının SKA’lara somut katkısını hızlandırmayı hedefleyen UN Global Compact, “Forward Faster (Daha Hızlı, Daha İleri)” Girişimini duyurdu.  Girişim, toplumsal cinsiyet eşitliği alanının da içinde bulunduğu 5 temel alanda şirketleri somut taahhütte bulunmaya ve bu taahhütlerde ilerlemelerini raporlamaya davet ediyor. Girişime katılan şirketler “2030’a kadar tüm yönetim seviyelerinde eşit temsil, katılım ve liderlik”  ve/veya  “eşit değerdeki işe eşit ücretin sağlanmasına” ilişkin  taahhüt vererek, bu taahhütlerindeki ilerlemelerini her sene kamuoyuna açık raporlayacaklar. UN Global Compact Türkiye olarak bu yolculuklarında şirketlere kapasite geliştirici faaliyetler, programlar, araçlar ve uzmanlık desteği sunmaya devam edeceğiz.

UN Global Compact Türkiye olarak tüm şirketlerimizi toplumsal cinsiyet eşitliği için bugünden harekete geçerek “daha hızlı, daha ileri” yol almaya davet ediyoruz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
joy
Joy
0
cong_
Cong.
0
loved
Loved
0
surprised
Surprised
0
unliked
Unliked
0
mad
Mad
İş Dünyası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Hızlanmalı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow Us