1. Haberler
  2. Eğitim
  3. EÜ’de “Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs” uygulamaları bir kültüre dönüştü

EÜ’de “Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs” uygulamaları bir kültüre dönüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil ve sürdürülebilir kampüs çalışmaları ile dikkat çeken ve bu konuda dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi, 2023-2024 Bahar Yarıyılında da yaya dostu uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yürütülen “Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs” projesi kapsamında ana kampüs ve Tıp Fakültesi Hastanesi kampüslerinde bazı güzergâhlar trafiğe kapatılarak yaya öncelikli hale getirildi.

Kampüste trafiğin azaltılmasının hem çevre kirliliğini önleme hem de öğrencilerin güvenliği açısından önemli olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz günden itibaren önceliklerimiz arasında yer alan yeşil, yaya öncelikli, sürdürülebilir kampüs çalışmalarımıza yeni öğretim döneminde de devam ediyoruz. Sürekli hale getirdiğimiz bu çalışmalarımızın sonuçları, değerlendirme kuruluşlarının raporlarına olumlu şekilde yansıyor. Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olmamızın yanında Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler sıralamasında da ilk yüz üniversite içerisinde yer alıyoruz. Üniversitemiz içerisindeki araç trafiğini minimuma indirmek adına kampüsümüzde ve hastanemizde bazı güzergâhları araç trafiğine kapattık. Bu şekilde hem egzoz salınımı azaltıp karbon ayak izimizi düşürüyoruz hem de kampüs içerisinde ve hastanemizde yaya güvenliğini artırıyoruz. Öğrencilerimiz, araç trafiği olmadan kampüsün tadını doyasıya çıkarıyorlar” dedi.

 

“7/24 yaşayan, huzurlu, güvenli kampüs”

Ege Üniversitesindeki yeşil alan miktarını sürekli artırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Budak, “Ülkemizin çevreye duyarlı, yaya öncelikli, erişilebilir, engelsiz, model kampüsü olarak, dört mevsim yeşil bir üniversite felsefesiyle çalışmalarımızı bugüne kadar aralıksız sürdürdük, aynı bilinçle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kampüsümüzde 110 bin metrekare olan yeşil alan oranını son 6 yılda 400 bin metrekareye çıkardık. İzmir’de Sıfır Atık Belgesi alan ilk eğitim kurumuyuz. Çevre dostu uygulamalarımız neticesinde YÖK ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ‘Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü’ kapsamında 10 pilot üniversite arasında yer alıyoruz. 7/24 yaşayan, huzurlu ve güvenli bir kampüs hedefi doğrultusunda yaptığımız çevre çalışmaları ile şehrimize, bölgemize ve ülkemize örnek ve lider bir üniversite olmak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakabilmek için sorumluluk bilinciyle çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
joy
Joy
0
cong_
Cong.
0
loved
Loved
0
surprised
Surprised
0
unliked
Unliked
0
mad
Mad
EÜ’de “Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs” uygulamaları bir kültüre dönüştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow Us
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.